Over FutureFest NHN

Kies je eigen pad...

...ontdek de kansen!

FutureFest NHN wordt georganiseerd door Bianca Koomen (0nderwijsspecialist/-vernieuwer, coach en trainer) en Martijn Wokke (ondernemer) om jongeren hun talenten te laten ontdekken en hun richting te laten vinden in studierichting en bedrijfsleven. Zij doen dit door overheid, bedrijven, onderwijs en scholieren met elkaar te verbinden via een mooi programma. Bedrijven vinden op deze manier hun toekomstige werknemers

Het ‘probleem’

Veel jongeren en werkzoekenden weten niet welke kansen er allemaal in NHN aanwezig zijn voor werk of bij- of omscholing.
Het bedrijfsleven heeft moeite om de juiste groep aan te spreken die de werknemers of innovators van de volgende generatie zijn.

Daarnaast twijfelen jongeren welke studie ze moeten kiezen en of ze willen doorstromen naar een vervolgopleiding.

Het concept:

We gaan in vijf dagen tijd jongeren, studenten en bedrijfsleven/ondernemers aan elkaar koppelen. Op een manier waardoor de studenten geprikkeld worden om bij deze bedrijven of sectoren te gaan werken of stagelopen. Per dag bezoeken we een andere gemeente in NHN.

Doel:

Bedrijven in de regio Noord-Holland Noord presenteren zich op een frisse manier aan toekomstige werknemers of stagiairs.
Studenten krijgen een mooie kijk in de keuken van ondernemend NHN en van alle kansen en innovaties die hier ontstaan. Inclusief de mogelijkheid van het worden van een Startup.

Hoe?

Gedurende vijf dagen stellen bedrijven zich open en presenteren ze zich aan groepjes studenten en geïnteresseerden. Per locatie/bedrijf is de lengte van de presentatie ongeveer een uur. Daarnaast kan bijvoorbeeld een multinational zich presenteren in een winkelcentrum en laten zien in een ‘stand anno 2025’ waar zij zich mee bezig houdt en welke beroepen bij hen mogelijk zijn. Daarnaast kan een bedrijf in de app-ontwikkeling korte presentaties geven op gezette tijden op een van de basis-locaties.
Deelnemers aan FutureFest NHN schrijven zich vooraf in bij een van te voren bepaald schema, waardoor ze een breed aanbod van presentaties krijgen voor geschoteld in de zorg, techniek, agri-business, marketing en energie-sector.

Relevante artikelen uit het nieuws:

MBO moet wendbaarder worden

Bijna 40% MBO’ers heeft spijt van studiekeuze

Schema 2017

Primair en voortgezet onderwijs:
Maandag 12 juni: 1e editie basisschool Alkmaar
Woensdag 1 november: 1e editie FutureFest NHN VO

MBO en HBO:
Maandag 19 juni:
Den Helder, 9.30 – 14.00 uur

Dinsdag 20 juni:
Schagen/Hollands Kroon, 9.30 – 14.00 uur

Woensdag 21 juni:
Hoorn, 9.30 – 14.00 uur

Donderdag 22 juni:
Heerhugowaard, 9.30 – 14.00 uur

Vrijdag 23 juni:
Alkmaar, 9.30 – 18.00 uur

VMBO en MBO:

Woensdag 1 november:
Heerhugowaard en Alkmaar, 8.30 – 17.00 uur

2018

VMBO en MBO:

Donderdag 17 mei

Heerhugowaard en Alkmaar, 8.30 – 16.00 uur

Impressie van FutureFest NHN van 19-23 juni 2017